EET
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. Tato povinnost se v současné době vztahuje pouze na některé typy plateb, zejména platby on-line převodem.
Úvod »Bylinkové směsi» Brodecký redukční ortislim 50 ml - Naděje Podhorná
Tato tinktura je směs ananasu, vinných hroznů. Podpora hubnutí, kontrola tělesné hmotnosti, celulitida, podpora střevní aktivity.
Složení tinktury
Ananasovník chocholatý
Původem z tropické Jižní Ameriky je dnes pěstován v tropických a subtropických oblastech po celé zeměkouli. Mezi největší producenty ananasu patří Kostarika, Brazílie a východoasijské země. Do Evropy se ananas dostal v 17. století a byl v té době považován za exkluzivní zboží. Jeho plodem je velmi oblíbené ovoce, jehož účinky na lidský organismus jsou známy po řadu století. Plod má vysokou dietetickou hodnotu, obsahuje 86 % vody, jen 13 % sacharidů a téměř žádné tuky, za zmínku stojí relativně vysoký obsah manganu. Z plodu i květních stonků se získává enzym bromelain, který štěpí bílkoviny. Ananas je doporučován v programech pro snižování a udržování tělesné hmotnosti.
Réva vinná
Vinná réva je dřevitá liána, která v příhodných podmínkách a na příhodné opoře může dorůst až do výšky 18 m. Původně divoká rostlina byla v Jihozápadní Asii domestikována již před 6 – 8 tis., podobně jako tomu bylo v Evropě v Itálii. Dnes se pěstuje ne všech kontinentech kromě Antarktidy, počet jejích odrůd se odhaduje na 5 – 10 tisíc, z nichž však praktický význam má pouze malá část - několik stovek (např. v Itálii je to asi 350 odrůd). Plody vinné révy - hrozny patří mezi nejoblíbenější ovoce, konzumují se čerstvé, sušené, nebo se zpracovávají na mošty, víno, či extrakty. Jsou nízkokalorické, neobsahují tuky, ale naopak poskytují fosfor, draslík, mangan a vitamíny A, B, C. Charakteristickými obsahovými látkami hroznů jsou flavonoidy, zejména anthokyany a resveratrol. Kromě potravinářského a vinařského využití jsou hrozny často využívány v odtučňovacích dietách, jelikož podporují hubnutí a působí proti celulitidě.
Spirulina
Pod názvem Spirulina se rozumí směs tří modrozelených sinic rodu Arthrospira, jejichž modrozelené zbarvení pochází od asimilačního barviva fykocyaninu. Vyskytují se zejména v poloslaných vodách v teplejších oblastech po celém světě, v současnosti se masově pěstují jako součást lidské i živočišné potravy včetně rozmanitých doplňků stravy. Tyto vláknité sinice vynikají bohatou nutriční hodnotou, přitom jejich produkce bílkovin a energie je ekologicky méně náročná, než je tomu u hospodářských zvířat. Kromě vysokého obsahu bílkovin – kolem 60 % suché hmoty – jsou pro Spirulinu typické vitaminy skupiny B, minerály železo a mangan a nenasycené mastné kyseliny. Spirulina poskytuje energii a vitalitu, působí proti únavě. Je častou složkou odtučňovacích diet, kdy organismu poskytuje aminokyseliny pro udržení svalové hmoty. Omezuje také příjem cukrů snížením míry štěpení škrobu v trávicím traktu, nerozštěpený škrob tak při průchodu tenkým střevem podporuje jeho aktivitu.
Užívání tinktury
Po protřepání užívat 15 kapek 3x za den.
Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.
Cena za měrnou jednotku (100 ml): 184,00 Kč
50 ml